Advanced search

Message boards : Graphics cards (GPUs) : driver 430.86 okay?

Author Message
Erich56
Send message
Joined: 1 Jan 15
Posts: 551
Credit: 2,964,638,544
RAC: 1,281,957
Level
Phe
Scientific publications
watwatwatwatwatwat
Message 52094 - Posted: 18 Jun 2019 | 4:39:14 UTC

right now, in one of my Windows10 rigs with a GTX980ti I still use the driver 398.36 from about a year ago.

For unknown reason, the driver seems to suck now, and I may need to install another one.
On the NVIDIA homepage, version 430.86 dtd. 2019.05.27 is offered.
Does anyone have an idea as to whether this driver will work well with GPUGRID?
Or any other recommendations?

Bedrich Hajek
Send message
Joined: 28 Mar 09
Posts: 361
Credit: 4,698,059,989
RAC: 950,362
Level
Arg
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwat
Message 52098 - Posted: 18 Jun 2019 | 23:14:36 UTC - in response to Message 52094.

right now, in one of my Windows10 rigs with a GTX980ti I still use the driver 398.36 from about a year ago.

For unknown reason, the driver seems to suck now, and I may need to install another one.
On the NVIDIA homepage, version 430.86 dtd. 2019.05.27 is offered.
Does anyone have an idea as to whether this driver will work well with GPUGRID?
Or any other recommendations?



I upgraded to version 430.86 last week, and it's been working fine. On my windows 10 machine, it's running a little faster than 3xx.xx version, even though I am throttling it down to keep the temperature below 70C. See link.

http://www.gpugrid.net/results.php?hostid=263612

By the way, the machine has gtx 980ti in the 1st slot(connected to the monitor) and a rtx 2080ti 2 slots below that, not (2) rtx 2080ti's. I also experimented running 2 WUs simultaneously. The card usage is about 90% running 1 WU versus 85% for the 3xx.xx, and goes up to 95% usage running 2 WUs. I had only 1 error so far, it was shutdown error, unrelated to the new driver.

I did a clean installation, and click custom installation, installing only the new driver, not the other programs.



Erich56
Send message
Joined: 1 Jan 15
Posts: 551
Credit: 2,964,638,544
RAC: 1,281,957
Level
Phe
Scientific publications
watwatwatwatwatwat
Message 52137 - Posted: 24 Jun 2019 | 5:07:18 UTC - in response to Message 52098.

I upgraded to version 430.86 last week, and it's been working fine. On my windows 10 machine, it's running a little faster than 3xx.xx version ...

I did a clean installation, and click custom installation, installing only the new driver, not the other programs.

Now I also made a clean installation, only the driver, and it works well.
I can confirm that the new version seems to be a little faster, by about 3,7% from what I could see so far from a first comparison of task runtimes.

PappaLitto
Send message
Joined: 21 Mar 16
Posts: 495
Credit: 4,213,764,376
RAC: 3,192,902
Level
Arg
Scientific publications
watwatwat
Message 52152 - Posted: 27 Jun 2019 | 10:51:50 UTC

I haven't had a problem with this driver

Post to thread

Message boards : Graphics cards (GPUs) : driver 430.86 okay?