Advanced search

Message boards : Server and website : Again problems with upload server?

Author Message
Erich56
Send message
Joined: 1 Jan 15
Posts: 369
Credit: 1,599,071,802
RAC: 2,790,601
Level
His
Scientific publications
watwatwat
Message 44734 - Posted: 16 Oct 2016 | 20:26:33 UTC

For the past few hours, like some 2 or 3 weeks ago, I have experienced an awfully low upload speed. A file of 22MB has been uploading for some 25 minutes now, and is still at 70% progress.

Profile caffeineyellow5
Avatar
Send message
Joined: 30 Jul 14
Posts: 225
Credit: 2,658,976,345
RAC: 0
Level
Phe
Scientific publications
watwatwatwatwat
Message 44737 - Posted: 16 Oct 2016 | 22:49:13 UTC

I do get this, but it keeps moving without pausing. Occasionally it pauses and times out needing a new retry to the connection. If mine ever pause, it does not start again, but always needs a retry connection.
____________
1 Corinthians 9:16 "For though I preach the gospel, I have nothing to glory of: for necessity is laid upon me; yea, woe is unto me, if I preach not the gospel!"
Ephesians 6:18-20, please ;-)
http://tbc-pa.org

Erich56
Send message
Joined: 1 Jan 15
Posts: 369
Credit: 1,599,071,802
RAC: 2,790,601
Level
His
Scientific publications
watwatwat
Message 44750 - Posted: 17 Oct 2016 | 14:54:23 UTC

Still, the uploads take extremely long.
What's wrong with the server there?

Erich56
Send message
Joined: 1 Jan 15
Posts: 369
Credit: 1,599,071,802
RAC: 2,790,601
Level
His
Scientific publications
watwatwat
Message 47118 - Posted: 27 Apr 2017 | 8:02:16 UTC

since yesterday, I notice that the upload speed is extremely low and uploads even come to a halt quite often with subsequent retries by the BOINC manager.
Hence, the upload of a finished task can take up to one hour, wheras otherwise it would take only several minutes.

Testing my connection with "Speedtest.net" shows the usual perfect results.
So the problem must be with the GPUGRID server.

Erich56
Send message
Joined: 1 Jan 15
Posts: 369
Credit: 1,599,071,802
RAC: 2,790,601
Level
His
Scientific publications
watwatwat
Message 47157 - Posted: 2 May 2017 | 8:15:41 UTC

the upload problems mentioned above last week still exist.

Could anyone from GPUGRID please look into this?

Lester Lane
Send message
Joined: 8 Oct 14
Posts: 3
Credit: 65,894,775
RAC: 116,041
Level
Thr
Scientific publications
wat
Message 47165 - Posted: 3 May 2017 | 21:26:45 UTC

I get non-existent uploading but then I stop the Surfeasy VPN and hit retry and voom, job done. what is the issue with uploads and VPNs? Do you guys with this issue also run vpns?

Erich56
Send message
Joined: 1 Jan 15
Posts: 369
Credit: 1,599,071,802
RAC: 2,790,601
Level
His
Scientific publications
watwatwat
Message 47440 - Posted: 14 Jun 2017 | 19:51:10 UTC
Last modified: 14 Jun 2017 | 19:51:40 UTC

Since this morning, I have again been experiencing extremely slow speed to and from the GPUGRID server (which means: uploads + downloads)

Anyone else having the same problem?

Jim1348
Send message
Joined: 28 Jul 12
Posts: 455
Credit: 1,130,760,908
RAC: 222,631
Level
Met
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwatwatwat
Message 47442 - Posted: 14 Jun 2017 | 21:59:46 UTC - in response to Message 47440.

I just uploaded one now at 250 kbps. That is the speed limit that I have set in BOINC. Also, it started the download of the next one at the same time, since I have it set for 0% resource share, and it completed the download OK, so it appears that everything is OK here. (That does not answer your question, but it is not the same universal problem as the last time.)

The website is a little slow however; I have some delay in accessing the forum, and previewing and editing my response, for example.

Erich56
Send message
Joined: 1 Jan 15
Posts: 369
Credit: 1,599,071,802
RAC: 2,790,601
Level
His
Scientific publications
watwatwat
Message 47444 - Posted: 15 Jun 2017 | 4:25:13 UTC - in response to Message 47442.

The website is a little slow however; I have some delay in accessing the forum, and previewing and editing my response, for example.

Me, too

Erich56
Send message
Joined: 1 Jan 15
Posts: 369
Credit: 1,599,071,802
RAC: 2,790,601
Level
His
Scientific publications
watwatwat
Message 47453 - Posted: 16 Jun 2017 | 16:33:12 UTC - in response to Message 47442.

The website is a little slow however; I have some delay in accessing the forum, and previewing and editing my response, for example.

today the website sometimes is dramatically slow. It can take up to several minutes :-(
What's wrong?

Jim1348
Send message
Joined: 28 Jul 12
Posts: 455
Credit: 1,130,760,908
RAC: 222,631
Level
Met
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwatwatwat
Message 47454 - Posted: 16 Jun 2017 | 18:22:51 UTC - in response to Message 47453.

It comes and goes, and is not so bad at the moment. Maybe a routing problem somewhere? But finding it is another matter.

WPrion
Send message
Joined: 30 Apr 13
Posts: 54
Credit: 573,570,744
RAC: 822,562
Level
Lys
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwatwat
Message 47461 - Posted: 17 Jun 2017 | 17:10:23 UTC

Is this part of the current problem:

17-Jun-2017 11:50:44 [GPUGRID] Temporarily failed upload of e12s17_e3s21p0f386-PABLO_P01106_2_IDP-0-1-RND7610_0_9: transient HTTP error
17-Jun-2017 11:50:44 [GPUGRID] Backing off 00:00:32 on upload of e12s17_e3s21p0f386-PABLO_P01106_2_IDP-0-1-RND7610_0_9
17-Jun-2017 11:50:45 [---] Project communication failed: attempting access to reference site
17-Jun-2017 11:50:48 [---] Internet access OK - project servers may be temporarily down.
17-Jun-2017 11:51:17 [GPUGRID] Started upload of e12s17_e3s21p0f386-PABLO_P01106_2_IDP-0-1-RND7610_0_9
17-Jun-2017 11:51:23 [GPUGRID] Error reported by file upload server: [e12s17_e3s21p0f386-PABLO_P01106_2_IDP-0-1-RND7610_0_9] locked by file_upload_handler PID=14513
17-Jun-2017 11:51:23 [GPUGRID] Temporarily failed upload of e12s17_e3s21p0f386-PABLO_P01106_2_IDP-0-1-RND7610_0_9: transient upload error

rinse and repeat.

Thanks,

Win

WPrion
Send message
Joined: 30 Apr 13
Posts: 54
Credit: 573,570,744
RAC: 822,562
Level
Lys
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwatwat
Message 47462 - Posted: 17 Jun 2017 | 17:13:29 UTC - in response to Message 47461.

right after my post above I checked again and the upload is in progress 124KBPs.

W

Erich56
Send message
Joined: 1 Jan 15
Posts: 369
Credit: 1,599,071,802
RAC: 2,790,601
Level
His
Scientific publications
watwatwat
Message 47463 - Posted: 17 Jun 2017 | 17:59:50 UTC - in response to Message 47461.

Is this part of the current problem:

locked by file_upload_handler PID=14513
[GPUGRID] Temporarily failed upload of e12s17_e3s21p0f386-PABLO_P01106_2_IDP-0-1-RND7610_0_9: transient upload error

This specific problem was also discussed in this thread:
http://gpugrid.net/forum_thread.php?id=4477
However, there were never any comments from GPUGRID-side :-(

Richard Haselgrove
Send message
Joined: 11 Jul 09
Posts: 783
Credit: 1,387,789,345
RAC: 1,291,173
Level
Met
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwat
Message 47466 - Posted: 17 Jun 2017 | 21:51:09 UTC

locked by file_upload_handler PID=14513

is one of those things which happens from time to time, and is designed to be handled. Process ID 14513 will run its allotted time span and be terminated: the lock will be released: and another file upload handler will be started to take its place. That copes with the occasional handshake timing errors which interrupt network transmissions.

In opening this forum input window, I got a website timeout error and had to wait a few seconds. Maybe the time is approaching for the server to be given a monthly (or three-monthly, or annual) reboot to clear the stale memory images of things that have gone wrong in the past?

Erich56
Send message
Joined: 1 Jan 15
Posts: 369
Credit: 1,599,071,802
RAC: 2,790,601
Level
His
Scientific publications
watwatwat
Message 47488 - Posted: 21 Jun 2017 | 5:23:50 UTC - in response to Message 47466.

Maybe the time is approaching for the server to be given a monthly (or three-monthly, or annual) reboot to clear the stale memory images of things that have gone wrong in the past?

Let's keep our fingers crossed that someone from GPUGRID will read this within the next weeks or months.

In any case, the problems with the download server still persist - downloading a new task now can take up to 20 minutes (before, with my internet bandwidth, it was a matter of about 15 seconds)

Erich56
Send message
Joined: 1 Jan 15
Posts: 369
Credit: 1,599,071,802
RAC: 2,790,601
Level
His
Scientific publications
watwatwat
Message 47500 - Posted: 26 Jun 2017 | 14:22:56 UTC

So far, the internet connection to GPUGRID has further deteriorated.

Not only that downloads have been extremely slow within the past weeks, now also uploads take forever.

But, unfortunately enough, I bet that the GPUGRID people haven't even noticed this.
Plus, as we know, they re not reading in the forum here either :-(

PappaLitto
Send message
Joined: 21 Mar 16
Posts: 261
Credit: 1,181,073,081
RAC: 4,735,051
Level
Met
Scientific publications
watwat
Message 47501 - Posted: 26 Jun 2017 | 14:27:47 UTC - in response to Message 47500.

So far, the internet connection to GPUGRID has further deteriorated.

Not only that downloads have been extremely slow within the past weeks, now also uploads take forever.

I have also noticed the uploads have gone down in speed, I am getting 1mbps vs the usual 4mbps so the WU takes 4 times longer to upload meaning the next person can't start computing without the previous WU in the chain being uploaded.

Profile Retvari Zoltan
Avatar
Send message
Joined: 20 Jan 09
Posts: 1834
Credit: 10,393,284,894
RAC: 8,739,456
Level
Trp
Scientific publications
watwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwatwat
Message 47502 - Posted: 26 Jun 2017 | 14:59:45 UTC - in response to Message 47501.

... meaning the next person can't start computing without the previous WU in the chain being uploaded.
Don't worry about that. While there are unsent workunits in the queue, everybody can have their next piece of work.

Post to thread

Message boards : Server and website : Again problems with upload server?